Carin Wirsén | Kalas med Rut & Knut


Skriv ett inlägg om den här produkten Betygsätt produkten
1 0

14
jan
2011
Låt barnen träna svenska och matte med hjälp av Kalas med Rut & Knut

Att spela spel på datorn är något som många barn tycker är roligt och det är perfekt att kombinera nytta med nöje genom att låta dem spela kunskapsspel som Kalas med Rut & Knut.

Barn i förskoleåldern tycker ofta att det är riktigt roligt att sitta vid datorn och spela spel och detta kan vara en bra idé om de spelar lämpliga spel som de förutom att det är roligt även lär sig något av. Kalas med Rut & Knut är ett spel som passar bäst för barn från 5 år och uppåt där barnen får göra olika övningar och träna på allt från svenska till matte. De barn som spelar detta har definitivt roligt men det är ett nöje som även ger så mycket mer eftersom barnen under spelets gång får träna på bokstäver, ord och siffror vilket gör att de förmodligen kan lära sig att läsa och räkna snabbare.

Det här spelet består av 15 olika övningar där barnen bland annat får träna på ordkunskap, bokstavsljud, uppbyggnad av meningar, rim och ramsor, antal och mönster samt mycket annat. Med hjälp av spelet kan barn lära sig att ljuda ihop ord och därmed så småningom komma igång med läsningen. Barn som redan kan läsa lite kan också utveckla sina kunskaper genom att träna mer på olika ljud, meningsuppbyggnad och annat som underlättare både läsning och skrivning. De barn som spelar Kalas med Rut & Knut får också träna på matte genom att lära sig mer om skillnader, ordningstal och mycket annat.

När man sätter igång med det här spelet kan man själv välja vilken nivå man vill spela på. Det finns tre nivåer att välja på vilket gör att spelet går att använda även för barn som har hunnit bli lite äldre och kommit lite längre i sitt kunnande. Förutom de vanliga övningarna finns också några minispel, bland annat kan man ägna sig åt Musikmaskinen, en rolig aktivitet där man själv skapar olika shower.

Kalas med Rut & Knut är ett spel för PC och Mac och för att använda detta på en PC behöver man ha en cd-romenhet. Man behöver även ha 300 MB ledigt diskutrymme för att kunna installera och spela detta spel. När det gäller operativsystem är det dock inte lika viktigt vad man använder då programmet fungerar till såväl Windows 95, 98, 2000 och ME som nyare versioner som Windows NT4 och XP.

Det här spelet är skapat av Carin Wirsén som själv är lärare i bland annat matte och bilderna är gjorda av Stina Wirsén. Spelet är utgivet av Pan Vision.

Av: Tezz - fredag, 14 januari 2011, kl 16:41
Personlig bild
Välkomna till min blogg! Här kommer ni att få ta del av mina åsikter gällande olika produkter. Ni kan förvänta er recensioner av allt från resor till hudvårdsprodukter men kanske främst av allt böcker i olika genrer. Jag hoppas att alla ska kunna hitta något intressant här och ni får mer än gärna komma med förslag på produkter som ni vill att jag ska berätta mer om.
Dela med andra
Facebook  TwitThis  Pusha  Bloggy  del.icio.us  LinkedIn  Google


Kommentarer
Bara inloggade medlemmar kan skriva kommentarer. Klicka här för att bli medlemProduktmeny

Gästblogga om Kalas med Rut & Knut Betygsätt bloggen om Kalas med Rut & Knut Jag vill blogga om Kalas med Rut & Knut! Skriv omdöme om Kalas med Rut & Knut
Beskrivning
Lär känna syskonen Rut och Knut och deras fantasivärld! Tillsammans med sina gosedjur hittar de på en massa upptåg. Häng med till gympasalen, köket och trädgårdstäppan. På vinden väntar något spännande på att bli...

Bilder

KalasmedRutKnut
Alla bilder
Tester


Till tester

Ämnesområden

Populära ämnesområden


Filmer

Till filmer

Senaste foruminläggen


Arkiv