LG | GD510 Pop


Skriv ett inlägg om den här produkten Betygsätt produkten
0 0

13
apr
2011
Separat solcellsladdare till LG GD510.

Touchmobilen GD510 från LG har ett roligt tillbehör som särskiljer den från många andra mobiler på marknaden. Köper du en PCB-100, en separat solcellsladdare, till din GD510 kan du nämligen ladda mobilen nästan var som helst.

Att ladda mobilen kan vara ganska tråkigt. Man måste för det första ha en sladd och för att kunna ladda måste det finnas ett uttag i närheten. Dessutom drar det ström. LG har tänkt till lite och lanserat en separat solcellsladdare till LG GD510 för att man som konsument ska slippa allt detta. De har så klart inte bara gjort det för att vara snälla, utan säkert också för att det är trendigt med gröna teknikprodukter. Med laddaren PCB-100 sparar man nämligen både ström och pengar och det enda som krävs är solljus. Den fungerar dock endast till just LG Gd510, en mobil som lanserats som miljövänlig.


Solcellsladdaren fästs på mobilens baksida och sen är det bara att ladda på. Enligt LG leder elva minuters solladdning till tre minuters samtalstid. Hur mycket energi som laddas beror förstås alltid på aktuella ljusförhållanden. Fast det duger inte med vilket ljus som helst. Artificiellt ljus funkar inte så det är sol som gäller om du vill ladda din GD510 utan ström. När laddaren är i gång kan man dessutom se hur mycket koldioxid du sparat genom att ladda med solljus samt hur många träd du sparat. Fast funktioner som dessa kan kännas lite gimmickaktiga och ska nog tas med en smula salt. Som ni märker är det inga stora mängder energi som alstras med solcellsladdaren men låter man mobilen ligga framme i ljuset ett bra tag borde man få en ganska användbar standbykälla. Och det är alltid skönt att slippa sladdar.

Fast att hitta återförsäljare för solcellsladdaren kan bli lite svårt. På den svenska produktsidan finns inga svenska återförsäljare för tillfället. När jag gjorde en snabbkoll hittade jag den på tillverkaren LG:s officiella webshop(den engelska) till det inte så blygsamma priset 30 pund.  Kanske lite väl saftigt för tre minuters samtalstid? Svenska återförsäljare verkar vara svårhittade i nuläget, men om man går till sin lokala teknikstormarknad och frågar kanske de är snälla och beställer in ett gäng.

Här kan ni läsa mer om solscellsladdaren PCB-100 och andra tillbehör till LG GD510 Pop.

 

 


Av: SusanneS - onsdag, 13 april 2011, kl 13:48
Personlig bild
En blogg för oss som gillar tekniska prylar men inte att vara tekniska. Vi som hellre tar en kaffe än lär oss nya knappfunktioner och som gillar det senaste men inte det svåraste. Jag skriver om produkter som är lätta att använda även om man är oteknisk eller helt enkelt ointresserad av teknik. Ibland smyger det sig också in ett och annat läskigt dataspel.
Dela med andra
Facebook  TwitThis  Pusha  Bloggy  del.icio.us  LinkedIn  Google


Kommentarer
Bara inloggade medlemmar kan skriva kommentarer. Klicka här för att bli medlemProduktmeny

Gästblogga om GD510 Pop Betygsätt bloggen om GD510 Pop Kontakta expert Skriv omdöme om GD510 Pop
Beskrivning
GD510 Pop är en praktisk mobiltelefon från märket LG. Den har touchskärm och flera andra moderna funktioner så som Bluetooth, WAP och genvägar för Facebook och Twitter. Bluetooth och Micro-SD. GD510 har en Micro-SD minneskortplats vilket gör att man genom...

Bilder

LG   GD510 Pop-1
LG   GD510 Pop-2
LG   GD510 Pop-3
LG   GD510 Pop-4
LG   GD510 Pop-5
LG   GD510 Pop-6
LG   GD510 Pop-7
LGGD5108
Alla bilder
Tester
Testad av
Betyg
Techradar
7
Phone Arena
8
PocketLint
8
Trusted Reviews
7
Cnet UK
6
Amobil
6,7


Till tester

Ämnesområden


Filmer
Hittar inga filmer.
Fler Filmer

Senaste foruminläggen


Arkiv

»  april 2011 (4 st)
»  mars 2011 (7 st)


Bloggtoppen.se
Bloggportalen.se
Blogtoplist.com
Blogglista.se
BlogRankers.com
TopBlogArea.se
BloggRegistret.se