Anna Jansson | Emil Wern - detektiv


Skriv ett inlägg om den här produkten Betygsätt produkten
2 0

17
jan
2011
Emil Wern - detektivbyrå: Bankrånet

Maria Werns son Emil Wern har en egen detektivbyrå där han jobbar med att lösa besvärliga fall. Ett av dessa fall får vi läsa mer om i Bankrånet som är en spännande bok för alla barn som gillar detektivböcker.

Maria Wern är en uppdiktad polis som har blivit känd i TV bland stora delar av den svenska befolkningen, men vad många kanske inte vet är att hon har en son som heter Emil som fångar de yngre läsarnas intresse i en rad barnböcker. Emil Wern är en pojke som har en detektivbyrå där han tar sig an komplicerade fall. Den senaste i raden heter Bankrånet och precis som namnet antyder handlar det om hur Emil tar sig an ett fall där en bank har blivit rånad.

I Bankrånet blir Emil tillfrågad av bankdirektören Svea Solvent om han kan tänka sig att ta sig an ett fall. Hennes bank har blivit rånad och en miljon i sedlar har försvunnit. Fyra personer har befunnit sig inne på banken under tiden när pengarna bör ha försvunnit och Emil och hans vän Ubbe börjar prata med de misstänkta. Med sig har de också Emils lillasyster Linda som dock inte alltid befinner sig på rätt sida av lagen själv. Under bokens gång lyckas hon till exempel lägga beslag på en brosch i ett obevakat ögonblick och när Emil tvingar henne att lämna tillbaka broschen går hon in i butiken och skyller på sin bror och lyckas på det sättet få behålla den brosch som hon har stulit. Linda är listig men inte alltid på ett sätt som gör hennes bror speciellt glad.

Emil är en smart pojke som tar sig tid att följa upp alla spår. Han kontrollerar de misstänktas alibin, besöker kassavalvet och tittar på filmen från övervakningskameran. När alla pusselbitar är lagda har han en misstanke om vem som kan ha begått brottet, en misstanke som senare kommer att bekräftas. Vem är det som har lyckats lägga beslag på miljonen och hur har detta gått till?

Emil Wern – detektivbyrå: Bankrånet är en riktigt spännande barnbok som passar alla killar och tjejer i lågstadiet som gillar underhållande mysterieböcker. Den som gillar LasseMajas detektivbyrå och Dalslandsdeckarna kommer förmodligen även att tycka om böckerna om Emil Wern. Lillasyster Linda ser till att böckerna innehåller en hel del humor och roliga inslag och Emil ser till att boken innehåller spännande fall som är roliga att försöka lösa innan boken är slut. Boken innehåller flera kapitel vilket gör att spänningen byggs upp bit för bit men samtidigt är kapitlen tillräckligt korta för att barnen själva ska kunna läsa dem på ganska kort tid.

Bankrånet är skriven av Anna Jansson och bilderna är gjorda av Mimmi Tollerup. Den gavs ut på Rabén & Sjögren i september 2010.Av: Tezz - måndag, 17 januari 2011, kl 23:20
Personlig bild
Välkomna till min blogg! Här kommer ni att få ta del av mina åsikter gällande olika produkter. Ni kan förvänta er recensioner av allt från resor till hudvårdsprodukter men kanske främst av allt böcker i olika genrer. Jag hoppas att alla ska kunna hitta något intressant här och ni får mer än gärna komma med förslag på produkter som ni vill att jag ska berätta mer om.
Dela med andra
Facebook  TwitThis  Pusha  Bloggy  del.icio.us  LinkedIn  Google


Kommentarer
Bara inloggade medlemmar kan skriva kommentarer. Klicka här för att bli medlemProduktmeny

Gästblogga om Emil Wern - detektiv Betygsätt bloggen om Emil Wern - detektiv Jag vill blogga om Emil Wern - detektiv! Skriv omdöme om Emil Wern - detektiv
Beskrivning


Bilder

Hittar inga bilder.
Alla bilder
Tester


Till tester

Ämnesområden

Populära ämnesområden


Filmer
Hittar inga filmer.
Fler Filmer

Senaste foruminläggen


Arkiv