|


Skriv ett inlägg om den här produkten Betygsätt produkten
2 0

2
dec
2010
Canon EOS 1000d

Här finner du testresultaten av den mycket populära systemkameran EOS 1000d. Passar perfekt för nybörjaren och tar otroligt bra bilder. Läs mer här!

EOS 1000D - kraftfull bildbehandling i ett prisvärt och lätthanterligt paket. 10,1 megapixels CMOS-sensor och med teknik från Canons professionella modeller. En perfekt systemkamera för nybörjaren.

 

Prodktbeskrivning:

10,1 megapixels CMOS-sensor

Upp till 3 bilder per sekund

7-punkts autofokus med bred mätyta

Självrengörande bildsensor

2,5 tums LCD med direktvisningsläge

DIGIC III-processor

Kortplats för SD/SDHC-kort

Bearbetning med förinställda bildstilar

Kompakt och lättKompatibel med objektiven EF/EF-S och Speedlite EX blixtaggregat

10.1 megapixel CMOS-sensor & inbyggt rengöringssystem 

 

Bild

Den tar JPEG-bildserier med upp till 3 bilder per sekund, tills minneskortet är fullt.Begränsas av SD-kortets storlek. Canon EOS 1000D har det hittills lättaste kamerahuset av alla digitala EOS-kameror och använder många av de tekniker som finns i Canons professionella serie EOS-1, inklusive bildprocessorn DIGIC III och direktvisningsläget. Canon EOS 1000D levereras med Canons objektiv EF-S 18-55mm IS, som har bildstabilisering och ger överlägsna resultat även i svaga ljusförhållanden. 


Precis som i alla EOS-modeller är nyckelkomponenterna i Canon 1000D utformade och tillverkade internt, så att de fungerar tillsammans och ger högsta bildkvalitet. CMOS-sensorn på 10,1 megapixels ger jämna bilder med låg brusnivå och tillräcklig upplösning för att kunna producera utskrifter i format upp till A4, även när bilden beskärs. Canon EOS 1000D skyddar bilderna med hjälp av EOS inbyggda rengöringssystem, som bekämpar damm på tre olika sätt: genom att minska, stöta bort och avlägsna damm från sensorn. 

Vikt & Storlek


Canon EOS 1000D väger bara 450 gram och är en av Cannons lättaste digitala systemkameror. Personligen tycker att den är lite otymplig, det är inte kameran man tar med sig på festen, utan snarare till mer planerade utflykter. Den har en kompakt och ergonomisk design som gör den mycket bekväm att använda. Den ljusstarka LCD-skärmen på 2,5 tum innebär att man direkt kan granska bilderna vad gäller komposition, skärpa och fokus. Och tack vare den breda betraktningsvinkeln kan flera personer enkelt se resultatet tillsammans på skärmen. På LCD-skärmen ges tillgång till snabba och lättlästa menyer som är flikindelade för att undvika onödig rullning. Precis som på de senaste EOS-modellerna ger menyerna direktkontroll över externa enheter, till exempel Speedlite blixtaggregat. 

Fotokvalitet 


Fotokvalitén varierar i alla olika lägen - 12 funktioner kan programmeras, inklusive automatisk belysningsoptimering som korrigerar ljusstyrka och kontrast under bildbearbetningen och förbättrar hudtoner i porträtt genom korrekt exponering av ansikten. Fotograferna kan också använda extra brusreducering vid tagningar med höga ISO-tal. 

Programvaror 


Till EOS 1000D medföljer flera olika program med alla nödvändiga verktyg som behövs för att hantera och bearbeta bilder. Där ingår till exempel DPP (Digital Photo Professional), en kraftfull RAW-konverterare som ger fullständig kontroll över RAW-bildbearbetning. DPP samverkar med kamerafunktioner så som dammborttagning och bildstilar. Det medlevererade programmet Picture Style Editor kan användas för att skapa egna bildstilar som ger förfinad kontroll över färgvisningen. Andra medföljande program är EOS Utility, Image/Zoom Browser och PhotoStitch. 

Pris & Tillgänglighet 


Rekommenderat cirkapris är 4800 kr inklusive moms. Rekommenderat cirkapris för enbart kamerahus 3990 kr inkl. moms. Kameran finns tillgänglig i de flesta elektronikbutiker samt på ett flertal onlinesajter.Av: SusannaS - torsdag, 2 december 2010, kl 15:04
Personlig bild

Dela med andra
Facebook  TwitThis  Pusha  Bloggy  del.icio.us  LinkedIn  Google


Kommentarer
Bara inloggade medlemmar kan skriva kommentarer. Klicka här för att bli medlemJimBob
fredag, 3 december 2010, kl 09:09
0 0
Vad tycker du om kameran? Är den bra, OK eller mindre bra, i jämförelse med vad som finns på marknaden?

1

Produktmeny

Gästblogga om EOS 1000D Betygsätt bloggen om EOS 1000D Jag vill blogga om EOS 1000D! Skriv omdöme om EOS 1000D
Beskrivning
Canon EOS 1000D har funnits på marknaden ett tag och är fortfarande en storfavorit hos dem som vill ta bra bilder på semestern och i vardagen, utan att krångla till det allt för mycket. Den ersatte föregångaren Canon EOS 400D. Med en 10,1 megapixels...

Bilder

CanonEOS1000D
CanonEOS1000DFramifrnochbakifrn
1000dframobak
1000d_gra
1000d_insida
1000Dinsida_4
Alla bilder
Tester
Testad av
Betyg
Bild & Ljud
8,3
M3
8
Kamera & Bild
8


Till tester

Ämnesområden


Filmer
Hittar inga filmer.
Fler Filmer
Senaste kommentarerna

Senaste foruminläggen


Arkiv