Nikon | COOLPIX S9100


Skriv ett inlägg om den här produkten Betygsätt produkten
3 0

30
mar
2011
Vi testar COOLPIX S9100

En helgs testande av Nikons COOLPIX S9100 gav ett positivt resultat. Det är en prisvärd och bra presterande kompaktkamera.

Nikon Coolpix S9100 är Nikons senaste kompaktkamera. Många liknande kameror i den här målgruppen försöker vara allt på en gång och påstås hålla proffsklass med på tok för lite fopkus på vad en kompåakt egentligen ska vara: lätt och rolig att använda.  

När det gäller Nikon S9100 så är ledorden just rolig och enkel en enkel sammanfattning av kameran. Jag har testat den i helgen och är positivt överraskad. Den har en 12.1MP sensor och 18x zoom, bildstabilisering - även vid hög zoom, kraftfull inbyggd blixt och makroläge.


Bilder

Om du letar efter en kamera att  utöka dina färdigheter manuell fotografering med, är Nikon Coolpix S9100 inte kameran för dig. Du kommer inte hitta några lättillgängliga funktioner för att ändra bländarförval, bländare, slutartid och liknande. Inte heller kommer du att kunna byta objektiv.

Detta är inte en kritik på något sätt, det är faktiskt en av de största styrkorna i Nikon Coolpix S9100. Genom att plocka bort alla manuella funktioner, som sällan används av kompaktkameraanvändare i vilket fall, får du helt enkelt en av de bästa och mest lättanvända basic-kompakter jag testat på länge.

Bilder tagna i dagsljus är tydliga och skarpa med väl definierade konturer och naturliga färger. Även i stark vintersol lyckades Nikon Coolpix S9100 presentera färg och form bra.

Nattfotokvaliteten varierade beroende på motiv. Att försöka ta en bild på ett svagt upplyst rum gav suddiga bilder och gulnade färger, bytte jag till nattporträttläget gav det ett helt annat resultat.

Vi har alla sett bilder tagna på krogen och alltid händer en av två saker – bilden blir blek av blixten eller mörk och suddig. Nikon Coolpix S9100 har en fantastisk funktion som kompenserar för båda dessa faktorer. Genom att blixtra flera gånger med den inbyggda blixten får man skarpa och tydliga men färgmättade naturliga bilder.  
Övergripande är den fotografiska prestandan hos denna kamera mycket imponerade.

Video

Liksom i stort sett alla kompakter, erbjuder Nikon Coolpix S9100 full 1080p HD-videoinspelning.

Kameran spelar in video med acceptabla30 bilder per sekund samt erbjuder två typer av "höghastighet". Videofunktionen inkluderar stereomikrofon och bildstabilisering.

Filmerna blir smidiga och fokusen gör ett bra jobb.  Den enda nackdelen är att mikrofonen sitter så nära zoomen att motorljudet kommer med på filmen - men detta är ett problem som du hittar på alla kameror av denna storlek.
Av: Sachiko - onsdag, 30 mars 2011, kl 13:37
Personlig bild
Bloggen är stängd
Dela med andra
Facebook  TwitThis  Pusha  Bloggy  del.icio.us  LinkedIn  Google


Kommentarer
Bara inloggade medlemmar kan skriva kommentarer. Klicka här för att bli medlemProduktmeny

Gästblogga om COOLPIX S9100 Betygsätt bloggen om COOLPIX S9100 Jag vill blogga om COOLPIX S9100! Skriv omdöme om COOLPIX S9100
Beskrivning


Bilder

NikonCoolpixS9100
Alla bilder
Tester


Till tester

Ämnesområden


Filmer
Hittar inga filmer.
Fler Filmer

Senaste foruminläggen


Arkiv